2050 - Der bli'r et yndigt land

Danmark skal de kommende fire årtier gennem en omfattende grøn omstilling, men indtil nu har ingen vovet at give et bud på hvordan det vil forandre Danmark og de danske byer, landdistrikter, transportsystemer og boliger. Det råder Realdania nu bod på, og du kan finde scenarierapporten her.

Læs rapporten

Hvis du er interesseret i at få tilsendt et eksemplar af scenarierapporten "2050 - Der bli'r et yndigt land", kan du sende en mail med navn og adresse til realdaniadebat@realdania.dk.

Du kan også downloade rapporten som PDF.

Hvad sagde medlemmerne?

Mere end 350 medlemmer og eksperter deltog i topmødet "Få et grønt forspring" den 28. marts 2012.

Få et overblik over deltagernes oplevelser, og hvilke pointer de tog med sig hjem.

Rapporten ”2050 - Der bli’r et yndigt land” tegner et detaljeret billede af Danmark i 2050. Det såkaldte scenarie er udarbejdet af Mandag Morgen og bygger på et års samarbejde med Realdania Debat og deres medlemmer, som består af 1.100 nøglepersoner fra bl.a. erhvervsliv, landbrug, den private og almene ejendomssektor og kommuner – herunder landets 98 borgmestre. Mere end 300 af Realdania Debats medlemmer har været direkte involveret i arbejdet, som desuden bygger på interviews med 50 af Danmarks førende eksperter, bl.a. byplanlæggere, arkitekter, erhvervsledere, politikere og økonomer.

”Det er svært at spå om fremtiden, men man kan lære en masse af at give et kvalificeret bud på, hvordan vores samfund udvikler sig.  Det er en effektiv og nyttig måde at analysere nutiden på. Det skaber en forståelse for, hvordan vi kan realisere samfundsmæssige målsætninger. Det kan også medvirke til at kvalificere de valg, vi tager hver eneste dag, for at forme udviklingen - og i sidste ende den verden, vi ønsker at leve i”, siger Flemming Borreskov, Realdanias administrerende direktør.

Danmark i 2050 er meget anderledes end i dag – men også meget genkendeligt. Scenariet tager udgangspunkt i at Danmark er et ”grøn vækst”-samfund, der er uafhængigt af kul, olie og gas. De største forandringer er, at de store byer vokser og de små samfund skrumper. Landdistrikterne uddør dog langt fra, de skaber vækst og jobs ved at producere avancerede bioprodukter og sunde højkvalitetsfødevarer.

De danske boliger er toptunede og intelligente, og vores bykerner er tættere, lidt højere - og bilfrie. En større del af Danmark er dækket af skov, og nye dyrearter er kommet til. Transportsystemer er blevet elektriske og kollektiviseret. Vi skræddersyer vores rejser ved at kombinere transportformerne og dele cykler, busser, elbiler, letbaner og tog. Danskerne ejer mindre og lejer og deler mere.
 
Det er muligt at downloade rapporten i sin helhed i boksen øverst til venstre.
Skriv en kommentar
Kommentarer (1)

Velkommen i debatten! Vi opfordrer alle deltagere til at holde en god tone og gå efter emnet – ikke personer. Realdania Debat forbeholder sig ret til at slette indlæg, der er upassende eller useriøse.
  • INTET NYT UNDER SOLEN!
    Bent Juul Sørensen    Kl. 08:26   22.10.2012
    Det er spændende at beskæftige sig med fremtiden og hvordan vort samfund udvikler sig. Særlig spændende for os der bor uden for de store byer kan det være at interessere sig for, hvilken plads landdistrikterne skal have i Danmarks billedet. Især hvordan bloktilskud samt offentlige pasnings og sociale tilbud skal fordeles i fremtiden. Men når rapporten 2050 konkluderer at landdistrikterne har en fremtid og landdistrikterne skal producere sunde kvalitets fødevarer, så bygger det næppe på "raket" videnskab. Det har landdistrikterne nemlig ALTID gjort specielt de sidste 300-400 år.
Skriv en kommentar(Af sikkerhedshensyn beder vi dig skrive de fire tal i feltet til højre) 6076  


Send artikel
Luk

2050 - Der bli'r et yndigt land

(Af sikkerhedshensyn beder vi dig skrive de fire tal i feltet til højre) 4604  

Send besked
Forkert brugernavn
eller adgangskode
Brugernavn:
Adgangskode:
Glemt dit brugernavn og/eller adgangskode?
Indtast din e-mail og få tilsendt dit
brugernavn samt link til at nulstille adgangskode.