Debatarkiv

Få del i den grønne økonomi

Artikler fra debatmødet "Få del i den grønne økonomi" - 25.09.2009
03.06.2010 | Ifølge professor Lene Lange har dansk landbrug alle tiders chance for at få del i den grønne økonomi. Det handler om forvaltning af jorden, om license to operate, og om det, der findes i planternes vægge, som kan anvendes til meget mere raffinerede produkter end energi. For energi er et lavprisprodukt.
03.06.2010 | Cradle to Cradle er et nyt miljø- og produktionskoncept. Omdrejningspunktet er, at vi skal efterligne principperne fra naturens kredsløb, genanvende og i det hele taget gentænke vores måde at producere og forbruge på, forklarer sociolog Martin Fluri, medstifter af Vugge til Vugge Danmark.
03.06.2010 | I 1997 søsatte Samsø det ambitiøse energiprojekt, ”Samsø – Danmarks Vedvarende Energiø”, der havde som målsætning at etablere øens energiforbrug 100 procent på vedvarende energi på 10 år. Jesper Kjems fortæller om projektet og nye visioner.
03.06.2010 | Seniorforsker Klaus Hansen fra Statens Byggeforskningsinstitut kommer her med kolde tal og fakta om landbrugets bygninger – og med en række anvisninger til, hvordan man bygger klogt, når man bygger nyt.
03.06.2010 | Søren Hansen har en drøm. En drøm om et staldanlæg med svin i stuen og tomatgartneri på første sal. Målet er at nulstille CO2-udledningen og lave en bæredygtig og lugtfri svineproduktion.
03.06.2010 | Bendt Wedell, ejer af herregården Wedellsborg, arbejder på at virkeliggøre sin vision om Fønsskov som den grønne halvø.
Send artikel
Luk

Debatarkiv

(Af sikkerhedshensyn beder vi dig skrive de fire tal i feltet til højre)   

Send besked
Forkert brugernavn
eller adgangskode
Brugernavn:
Adgangskode:
Glemt dit brugernavn og/eller adgangskode?
Indtast din e-mail og få tilsendt dit
brugernavn samt link til at nulstille adgangskode.