Privat Boligforum

Lejere positive overfor energirenovering

Bygherreforeningens undersøgelse blandt næsten 1500 lejere i den private lejeboligsektor giver medvind til energirenovering. Flertallet vil acceptere en midlertidig huslejestigning, hvis varmeregningen bliver lavere.

Fakta: Grønt byggeri

• Danmark har et mål om at gøre sig fri af fossile brændstoffer inden 2050.

• Mange ældre huse i Danmark bruger i dag fem gange så meget energi, som de må, hvis de skal leve op til fremtidens energirammer.

• Mange huse er faktisk i så dårlig stand, at det såvel miljømæssigt som økonomisk er mere fordelagtigt at rive dem ned end at energirenovere.

• Folketinget har i 2008 bestemt, at energiforbruget i nybyggeri skal reduceres med 25 pct. i 2010, 25 pct. i 2015 og 25 pct. i 2020. I alt en reduktion på 75 pct.

Kilde: Erhvervs- og byggestyrelsen samt professor ved Danmarks Tekniske Universitet, Svend Svendsen

Et gennembrud for Cradle to Cradle

Tankesættet bag Cradle to Cradle er for alvor ved at vinde fodfæste i Danmark og resten af verden. Direktør Martin Fluri, Vugge til Vugge Danmark, giver her en status på projekter og fremtidsudsigter.
Lejernes holdninger til energiforbrug og energirenoveringer er afdækket gennem en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt lejerne i private udlejningsejendomme i Danmark - og den byder på godt nyt.

Hvis en midlertidig huslejestigning til finansiering af energirenovering modsvares af en tilsvarende lavere varmeregning, er mere end 2/3 af lejerne i forskelligt omfang villige til at indgå frivillige aftaler med udlejer herom.

Udsigt til besparelser giver frivillige aftaler
Undersøgelsen viser, at lejere generelt er meget opmærksomme på deres energiforbrug, og at de gerne vil bidrage til at nedbringe dette – enten via adfærdsændring eller energirenovering.

Ifølge undersøgelsen kan næsten halvdelen af lejerne desuden acceptere en midlertidig stigning på op mod 10 % af den nuværende leje, mens næsten hver femte lejer er villig til at acceptere en midlertidig stigning på op til 19 %.

Undersøgelsen er gennemført af Rambøll Management for Bygherreforeningen og skal give ny viden til bygningsejere og administratorer vedrørende lejernes holdninger til energirenoveringer.

Læs mere her: Lejere klar til energirenovering

Foto: seier+seier
Skriv en kommentar
Kommentarer (0)

Velkommen i debatten! Vi opfordrer alle deltagere til at holde en god tone og gå efter emnet – ikke personer. Realdania Debat forbeholder sig ret til at slette indlæg, der er upassende eller useriøse.
Skriv en kommentar(Af sikkerhedshensyn beder vi dig skrive de fire tal i feltet til højre) 8938  


Send artikel
Luk

Lejere positive overfor energirenovering

(Af sikkerhedshensyn beder vi dig skrive de fire tal i feltet til højre) 1695  

Send besked
Forkert brugernavn
eller adgangskode
Brugernavn:
Adgangskode:
Glemt dit brugernavn og/eller adgangskode?
Indtast din e-mail og få tilsendt dit
brugernavn samt link til at nulstille adgangskode.